7 Webinars Gezond en kansrijk opgroeien

Helaas geen Inspiratiebijeenkomst dit jaar, wel online webinars. Meld je aan via info@joggzaanstad.nl. Meer informatie volgt na inschrijving.

Webinar 1. Stimuleer de motorische ontwikkeling van 0-4 jarigen met bewegen - Kenniscentrum Sport & Bewegen

Datum:  Dinsdag 2 februari 2021 van 10:00u tot 11:15u. Lukt het niet om op dit tijdstip aanwezig te zijn? Geen probleem! De webinar is ook niet-live te volgen. Geef dit aan bij je inschrijving.

Met bewegen stimuleer je de motorische ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Maar hoe kun je daar op een eenvoudige manier op inzetten? En waarom is het belangrijk om daar op in te zetten? Tijdens dit webinar doe je nieuwe kennis op en raak je geïnspireerd door de eenvoudige tips en praktische handvatten die je meteen in de praktijk kunt inzetten. Het werken met de praatplaten en het inzetten van de beweegspelletjes, twee praktische instrumenten, zijn onderdeel van de workshop.

Doelgroep:  Professionals in Zaanstreek-Waterland die betrokken zijn bij 0-4 jarigen en hun ouders (bv JGZ-professionals, kinderdagverblijf, buurtsportcoaches, kinderfysiotherapeuten)

Door: Jamilla Vervoort en Rebecca Beck (Kenniscentrum Sport & Bewegen).

Inschrijven

Webinar 2. Eenvoudige uitleg, met behulp van visueel materiaal over de eerste 1000 dagen - Pharos

Datum:  Maandag 15 maart 2021 van: 9:30u tot 11:00u

Maak kennis met materiaal met illustraties over de zwangerschap en geboorte die helpen bij gedragsverandering in de zwangerschap en daarna (bv. Stoppen met roken, en verantwoord telefoongebruik). We wisselen ervaringen uit, oefenen met rollenspelen en werken met bijvoorbeeld praatplaten en beeldverhalen.

Opzet: Het gaat om een interactieve online sessie, met afwisselende werkvormen.

Doelgroep:  Professionals uit de gemeente Zaanstad, betrokken bij de zorg voor zwangeren en jonge ouders, maximaal 12 deelnemers

Voor deelname is het verplicht om de e-learning te doen (geaccrediteerd voor 2 punten, circa 2 uur): Pharos Leerplatform: Effectief communiceren in de zorg. Tijdens de webinar kunnen we zo meer diepgang bieden.

DoorMarjolijn van Leeuwen en Anna de Haan (Pharos)

Inschrijven

Webinar 3. Praten over gezonde leefstijl en gezond gewicht bij kinderen en jongeren - GGD ZW

Datum:  Donderdag 18 maart van 15:30u tot 17:00u.

Vaak blijft het lastig om het gesprek over gezonde leefstijl en gezond gewicht te voeren. In deze online sessie leer je welke rol jij hierin kunt nemen en op welke manier je het gesprek het beste kunt aangaan. Krijg tips die je direct in de praktijk kunt gebruiken.

Doelgroep: Alle Zaanse professionals die met kinderen, jongeren en ouders werken.

Door: Cunie Hilhorst (centrale zorgverlener), Vionne van der Borden (jeugdarts), Sharon van Wengerden (jeugdverpleegkundige), Aileen Boersen (JOGG)

Op de hoogte blijvenWebinar 4. Signaleren en verwijzen van kinderen met overgewicht en obesitas (voor huisartsen en POH)

Datum: Nader te bepalen 

Ook huisartsen zien veel kinderen met overgewicht en obesitas. In deze webinar leer je wat jouw rol hierin is en hoe je het gesprek hierover kunt aangaan. Ook de mogelijkheden om gezinnen door te verwijzen komen aan bod.

Doelgroep: Huisartsen en POH werkzaam in Zaanstad

DoorAnita Karperien (Kinderarts ZMC), Cunie Hilhorst (centrale zorgverlener,) Vionne van der Border (jeugdarts), Arzu Mili (huisarts), Aileen Boersen (JOGG)

Op de hoogte blijvenWebinar 5. Leefstijl en diabetes, CVRM en Corona (voor huisartsen en POH) - Vereniging Arts en Leefstijl

Datum:  25 maart van 20:00u tot 21:30u 

Een gezonde leefstijl werkt preventief en als medicijn voor diverse ziekten, waaronder diabetes, CRVM en Corona. In deze Webinar leer je hoe je leefstijl hiervoor kunt inzetten, hoe je dit bespreekbaar maakt en wie je daarbij kunnen helpen. Bij deelname ontvang je handige materialen die je direct in de praktijk kunt gebruiken.

Doelgroep:  Huisartsen en POH werkzaam in Zaanstreek-Waterland

DoorIris de vries (Vereniging Arts en Leefstijl)

Op de hoogte blijvenWebinar 6. Leefstijl en zwangerschapsdiabetes (voor verloskundigen) - Vereniging Arts en Leefstijl

Datum: Nader te bepalen 

Een gezonde leefstijl werkt preventief en als medicijn voor diverse ziekten, waaronder zwangerschapsdiabetes. In deze Webinar leer je hoe je leefstijl hiervoor kunt inzetten, hoe je dit bespreekbaar maakt en wie je daarbij kunnen helpen. Bij deelname ontvang je handige materialen die je direct in de praktijk kunt gebruiken.

Doelgroep: Verloskundigen in Zaanstreek-Waterland

DoorIris de vries (Vereniging Arts en Leefstijl)

Op de hoogte blijven


Webinar 7. Gezonde Sportomgeving NOC*NSF

Datum: 18 februari van 19:00u tot 21:00u

Gezond sporten begint bij een gezonde sportomgeving. En dus bij een gezonde club! Sport heeft een belangrijke rol in het activeren van een gezonde leefstijl en jouw club kan hieraan bijdragen! Hoe? Met een sportkantine waar je lekker en gezond kunt eten en drinken en waar weinig of geen alcohol wordt gedronken. En met een terrein waar je geen last hebt van rook.

Dat klinkt als een goed idee toch, maar de weg hier naartoe brengt vaak vragen met zich mee. In deze sessie leggen NOC*NSF, Team:Fit en GGD Zaanstreek-Waterland uit waarom een gezonde sportomgeving belangrijk is. En laten we zien hoe je hiervoor kunt zorgen en wat het de club en de leden oplevert. Ook kun je ideeën uitwisselen met andere verenigingen.

Doelgroep: bestuurders, medewerkers en andere geïnteresseerden binnen een sportvereniging die graag aan de slag gaan met de gezonde sportomgeving.

Door:  NOC*NCF,  Team:Fit en GGD Zaanstreek-Waterland

Inschrijven

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring