Webinars Gezond en kansrijk opgroeien

Helaas geen Inspiratiebijeenkomst dit jaar, wel online webinars. Meld je aan via info@joggzaanstad.nl. Meer informatie volgt na inschrijving.

Webinar  Leefstijl en zwangerschapsdiabetes (voor verloskundigen) - Vereniging Arts en Leefstijl

Datum:  20 april van 20:00-21:30u

Een gezonde leefstijl werkt preventief en als medicijn voor diverse ziekten, waaronder zwangerschapsdiabetes. In deze Webinar leer je hoe je leefstijl hiervoor kunt inzetten, hoe je dit bespreekbaar maakt en wie je daarbij kunnen helpen. Bij deelname ontvang je handige materialen die je direct in de praktijk kunt gebruiken.

Accreditatie is aangevraagd

Doelgroep: Verloskundigen in Zaanstreek-Waterland

DoorRebecca Painter (gynaecoloog, Amsterdam UMC), Cindy Plomp (diëtist bij Alimentum), Bela Pagrach (diabetesverpleegkundige)

Inschrijven

Hoe ga je met ouders in gesprek over bewegen (2 tot 12 jaar)? -Kenniscentrum Sport & Bewegen

Datum: 16 juni 15:00-16:00 uur

Voldoende sporten en bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Ouders van deze kinderen zijn zich echter lang niet altijd bewust van het belang van bewegen. Als professional het gesprek aangaan over het beweeggedrag van kinderen is soms lastig en kan leiden tot weerstand.

In dat geval bieden de vernieuwde Argumentenkaartjes uitkomst: met deze handige gesprekstool krijg je inzicht in wat ouders belangrijk vinden voor hun kind, zodat je daar in het gesprek op door kunt pakken.
Hoe ga je om met weerstanden en speel je in op drijfveren? En hoe kunnen de Argumentenkaartjes je helpen bij gesprekken met ouders? Tijdens dit interactieve webinar nemen we je hierin mee. We laten zien hoe je de Argumentenkaartjes als professional inzet in de praktijk.

Doelgroep: professionals die met ouders in gesprek gaan over het sport- en beweeggedrag van kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Denk aan professionals in de jeugdgezondheidszorg, kinderopvang, basisonderwijs, buurtsportcoaches en kinderfysiotherapeuten.

Inschrijven


Mini e-learning Motorische ontwikkeling 0-4 jaar  -Kenniscentrum Sport & Bewegen

Datum: in je eigen tijd.
Duur: 30 à 40 minuten

Werk je met kinderen van nul tot vier jaar? Binnen de kinderopvang, jeugdgezondheidszorg of als kinderfysiotherapeut of buurtsportcoach? Beweging stimuleert de motorische ontwikkeling van deze jonge kinderen. Benieuwd hoe je daar eenvoudig op inzet?

 Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft praktische tools ontwikkeld die je helpen hiermee aan de slag te gaan, namelijk de Beweegspelletjes en Praatplaten. In de Mini-learning kom je erachter hoe je de Beweegspelletjes en Praatplaten in de praktijk toepast en krijg je de bijbehorende kennis over motorische ontwikkeling. Nadat je de Mini-learning gevolgd hebt kun je de Beweegspelletjes en Praatplaten aanvragen.

E-learning starten

Signaleren en verwijzen van kinderen met overgewicht en obesitas 

Datum: 7 april 2021

Ook huisartsen zien veel kinderen met overgewicht en obesitas. In deze webinar leer je wat jouw rol hierin is en hoe je het gesprek hier over kunt aangaan. Ook de mogelijkheden om gezinnen door te verwijzen komen aan bod.

Doelgroep: Huisartsen en POH werkzaam in Zaanstad

Door:  GGD, ZMC en Stichting Eerstelijns Zorg

             Sprekers: Cunie Hilhorst (centrale zorgverlener,) Anita Karperien (Kinderarts), Arzu Mili (huisarts), Aileen Boersen (JOGG)

Terugk  Terugkijken


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring