Water drinken

Water is lekker, gratis, gezond en suikervrij! JOGG-Zaanstad stimuleert dat kinderen, wanneer ze dorst hebben, steeds vaker water drinken en minder vaak zoete dranken.


Elk kind verdient een gezonde start!

Vindt u gezondheid ook belangrijk? Met de Gezonde Kinderopvang-aanpak werk je structureel aan de gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Doe de test! Ook een Gezondere Kinderopvang worden en advies nodig? Mail de adviseurs Gezondheidsbevordering van GGD Zaanstreek-Waterland via gb@ggdzw.nl.

Water is de norm!

Op de meeste kinderdagverblijven en BSO's is water drinken heel gewoon. Ook water drinken de norm maken? Volg dit stappenplan gezond eten & drinken (voor scholen en kinderopvang).

Ouders betrekken

(Aan)vragen? Mail JOGG-Zaanstad:
info@joggzaanstad.nl

Achtergrondinformatie

Factsheet - Waarom is water gezond?

Lekker fit! peuterproject

  • Wat: Thematas incl. handleiding met o.a. informatie over water drinken, kleurplaten, voorbeelden van gezonde traktaties, enz. Ook geeft een pedagogisch adviseur van GGD Zaanstreek-Waterland een bijeenkomst voor ouders over gezonde leefstijl
  • Voor wie: Kindercentra die willen werken aan een gezond voedings- en traktatiebeleid en/of over willen gaan op water drinken
  • Bestellen: Mail de adviseurs Gezondheids-bevordering van GGD Zaanstreek-Waterland: gb@ggdzw.nl.

Promotiemateriaal (GRATIS)

(Aan)vragen? Mail JOGG-Zaanstad:
info@joggzaanstad.nl

  • Voorbeeldbrief aan ouders over invoeren water drinken op het kinderdagverblijf
  • 10 recepten om water drinken nóg leuker en lekkerder te maken
  • Flyer en poster 'Ik drink water en word voetballer later'.Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring