Gezond eten

Het kinderdagverblijf, VVE en BSO hebben grote invloed op het leven van kinderen en jongeren. Een gezond  voedingsaanbod kan daarom een belangrijke basis bieden voor een gezonde leefstijl.


Elk kind verdient een gezonde start!

Vindt u gezondheid ook belangrijk? Met de Gezonde Kinderopvang-aanpak werk je structureel aan de gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers.
Ook een gezondere kinderopvang worden?  Mail de adviseurs Gezondheidsbevordering van GGD Zaanstreek-Waterland: gb@ggdzw.nl.

Gezond voedingsbeleid 

Via gezonde voeding krijgen kinderen voedingsstoffen binnen die van belang zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling en kunnen kinderen zich beter concentreren en presteren. In deze vier stappen komt uw kinderopvang tot gezond voedingsbeleid (voor scholen en kinderopvang).

Bestel de gratis folder `Wat mag mijn kind eten? (0-4 jaar)` bij info@joggzaanstad.nl

Gezond trakteren

Belangrijk is dat de ouders goed weten wat wel en niet mag worden getrakteerd. Mogelijke afspraken om traktaties op school gezond te maken:  

  • Alleen fruit /groenten
  • Kleine porties
  • Maximaal 1 product
  • Een lijst met voorbeelden van wat wel en niet
  • Niet eetbaar cadeautje /activiteit
  • Tijdens bijzondere gelegenheden en feestdagen op school, worden zoete en vette producten (gezoete dranken, snoep, chips enz.) met mate gebruikt


Tip:
Zie www.gezondtrakteren.nl


Lekker fit! peuterproject

  • Wat: Thematas met o.a. informatie over water drinken, kleurplaten, voorbeelden van gezonde traktaties, enz. Ook geeft een pedagogisch adviseur van GGD Zaanstreek-Waterland een bijeenkomst voor ouders over gezonde leefstijl
  • Voor wie: Kindercentra die willen werken aan een gezond voedings- en traktatiebeleid en/of over willen gaan op water drinken
  • Peuterproject bestellen: Mail de adviseurs Gezondheids-bevordering van GGD Zaanstreek-Waterland: gb@ggdzw.nl.

Promotiemateriaal (GRATIS)

(Aan)vragen? Bel/mail JOGG-Zaanstad:
075-6519225/info@joggzaanstad.nl


Tip: 
Organiseer een GRATIS themabijeenkomst over gezond eten voor ouders.

Jong Lekker Fit! bestaat uit 2 vrij te downloaden series activiteiten- en woordkaarten voor peuters en kleuters over gezonde voeding.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring