Professionals 

JOGG is een integrale aanpak in de wijk die, samen met  jou, een gezonde omgeving creëert. Waarin een gezonde leefstijl normaal is en de gezonde keuze de makkelijke keuze is. Wat kan jij doen?

 Samen een gezonde omgeving creëren

Alleen samen kunnen we een gezonde omgeving creëren voor kinderen en hun ouders. JOGG-Zaanstad verbindt zoveel mogelijk professionals, vrijwilligers en bewoners van publieke en private partijen (in zorg, welzijn, sport en onderwijs) die zich hiervoor willen inzetten. Onze rol is jullie op ideeën brengen en faciliteren om dit te realiseren. Wil je overleggen of zoek je inspiratie? Bel gerust met team JOGG-Zaanstad (en kijk eens op de achterkant)!

Help een kind naar een gezond gewicht 


Netwerk mee in je wijk 

Sluit samen met collega professionals uit zorg, sport, welzijn  en onderwijs en lokale partijen aan in één van de Zaanse gezondheidsnetwerken. Samen hebben we het doel dat Zaanse kinderen en ouders een gezonde leefstijl ontdekken en zelf de regie nemen om dit te bereiken.

Op basis van de overgewicht cijfers, jullie wensen en die van bewoners maken we een actieplan per netwerk. Er zijn meerdere netwerken:

Gezond op weg Rosmolenwijk & Zaandam Zuid
Gezond op weg Krommenie & Wormerveer
Gezond op weg Kogerveldwijk
Gezond op weg Poelenburg &Peldersveld
Gezond op weg Nieuw West, Oud Koog, Oud Zaandijk, Rooswijk en Westerkoog

Ook deelnemen aan een van de netwerken?
Mail Aileen Boersen of bel haar op: 06-10040755.

Hulp voor het gesprek over gezonde leefstijl

Het gesprek aangaan over gezonde leefstijl is niet makkelijk. Daarom bieden wij:


Ook deelnemen aan een training?
Mail Aileen Boersen of bel haar op: 06-10040755.

Pak jouw rol in de keten

In Zaanstad hebben honderden professionals in onderwijs, zorg, sport en welzijn een belangrijke rol bij het signaleren, verwijzen, behandelen en de nazorg (de 'ketenaanpak') van kinderen met overgewicht.

Met input van die professionals heeft JOGG-Zaanstad stroomschema's gemaakt, waarin de samenwerking met de verschillende (zorg)professionals schematisch staat weergegeven:

Ketenaanpak Kind naar Gezonder Gewicht

De samenwerking met verschillende professionals wordt ingericht volgens het landelijke model 'Ketenaanpak Kind naar Gezonder Gewicht'. 

In dit filmpje zie je hoe de ketenaanpak in Zaanstad loopt, met kinderarts Karperien en huisarts Verlinden.

In deze strip lees je hoe je als professional een ouder kan verwijzen naar de Centrale zorgverlener.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring