Water drinken

Water is lekker, gratis, gezond en suikervrij! JOGG-Zaanstad stimuleert dat kinderen, wanneer ze dorst hebben, steeds vaker water drinken en minder vaak zoete dranken.


Elk kind verdient een gezonde start!

Vindt u gezondheid ook belangrijk? Met de Gezonde Kinderopvang-aanpak werk je structureel aan de gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Ook een gezondere kinderopvang worden en advies nodig? Mail de adviseurs Gezondheidsbevordering van GGD Zaanstreek-Waterland via gb@ggdzw.nl.

Water is de norm!

Op de meeste kinderdagverblijven en BSO's is water drinken heel gewoon. Ook water drinken de norm maken? Volg dit stappenplan gezond eten & drinken (voor scholen en kinderopvang).

Ouders betrekken

(Aan)vragen? Bel of mail JOGG-Zaanstad:
075-6519225 of info@joggzaanstad.nl

Achtergrondinformatie

Factsheet - Waarom is water gezond?

Lekker fit! peuterproject

  • Wat: Thematas incl. handleiding met o.a. informatie over water drinken, kleurplaten, voorbeelden van gezonde traktaties, enz. Ook geeft een pedagogisch adviseur van GGD Zaanstreek-Waterland een bijeenkomst voor ouders over gezonde leefstijl
  • Voor wie: Kindercentra die willen werken aan een gezond voedings- en traktatiebeleid en/of over willen gaan op water drinken
  • Bestellen: Mail de adviseurs Gezondheids-bevordering van GGD Zaanstreek-Waterland: gb@ggdzw.nl.

Promotiemateriaal (GRATIS)

(Aan)vragen? Bel/mail JOGG-Zaanstad:
075-6519225/info@joggzaanstad.nl

  • Voorbeeldbrief aan ouders over invoeren water drinken op het kinderdagverblijf
  • 10 recepten om water drinken nóg leuker en lekkerder te maken
  • Flyer en poster 'Ik drink water en word voetballer later'.