Centrale Zorgverleners

Kind met overgewicht helpen

Zaanstad heeft vijf centrale zorgverleners. En sinds kort zijn er twee in Edam/Volendam, Landsmeer, Oostzaan & Wormerland. 

Dit zijn jeugdverpleegkundigen en pedagogen bij GGD Zaanstreek-Waterland die gespecialiseerd zijn in de aanpak van overgewicht. Ze hebben extra kennis opgedaan over mogelijke oorzaken van overgewicht en obesitas, (op)voeding en beweging. Ze kunnen vanuit een positieve, gelijkwaardige insteek bij ouders - die meestal in een complexe situatie zitten - overgewicht bespreekbaar maken.

De Centrale Zorgverleners zijn er speciaal voor kinderen uit gezinnen met multi-problematiek. Ze hebben tijd om samen met het gezin een actieplan te bespreken. Zij coördineren het contact met de eventueel betrokkenen professional(s) en zorgen voor contact met het gezin totdat de doelen bereikt zijn.

De Centrale Zorgverleners zijn voor professionals het eerste aanspreekpunt voor vragen of verwijzing rondom overgewicht. Het proces loopt als volgt:

  1. Signaleer je een kind met overgewicht en wil je advies? Mail dan naar centralezorgverlener@ggdzw.nl
  2. Eén van de Centrale Zorgverleners belt jou voor nadere informatie over het gezin
  3. Zij brengt een thuisbezoek en adviseert het gezin over gezonde leefstijl
  4. Eventueel schakelt zij (een) andere professional(s) in, zoals een kinderarts, kinderfysiotherapeut of diëtist.


Contact

Signaleer je als professional een kind met overgewicht en wil je advies? Mail dan naar centralezorgverlener@ggdzw.nl of bel ze.  

Zie hier hun contact gegevens


Van link boven naar beneden: Rianne, Cunie, Ingeborg, Zeliha, Mea, Mieke en Ella.


Hoog contrast